Skip to main content
Uncategorized

Senarai Kuih Raya 2021 By Fasy Delights

By May 11, 2021October 30th, 2021No Comments

Bila setiap kali sambut bulan puasa, mesti tak sabar nak buat persiapan hari raya juga kan walaupun kali ini dah masuk tahun kedua kita beraya dalam tempoh PKP. Raya tetap raya. Gittew! Ehhhh dah ada kuih raya belum tu? Meh tengok ni, Fasy Deligths ada pelbagai jenis kuih raya premium homemade. Aaaahhh dan handmade tau!

ROYALE NUTELLA

Hai kenalkan ini Royal Nutella. Baby baru Fasy Delights yang menjadi rebutan. Royale Nutella ni memang penuh dengan limpahan coklat. Antaranya:

  1. Nutella
  2. Callebaut
  3. Kepingan coklat callebaut di atas
  4. Kisaran kacang pistachio dan kacang hazelnut

Crust nya sangat rangup bila digigit. Terasa mulut dibanjiri coklat kayangan tau. Ni antara cookies yang cepat sold out dan high demand.

LOTUS BISCOFF

Cookies yang menjadi rebutan tahun ini. Lotus Biscoff ni memang kita adun menggunakan pure butter dan 100% dari Lotus Biscoff cokies. Bila dimulut semua rasa bergabung. Cukup manis cukup masin. Memang umphhh! Korang ada biskut ni kat rumah? Kalau takda, boleh order tau. Rugi tak rasa

TWO FACE DIAMOND

Melting betul tengok sebiji Kacang Badam dan Kacang Pistachio kat atas tu. Haaaa, ini Two Face Diamond antara kuih pengubat jiwa kacau tak boleh balik kampung tu. Dia punya sedap ishhhhh susah nak cakap. Wajib try konfem nak lagi.

Bahan-bahannya:

  1. White chocolate
  2. Chocolate lava dari Nutella dan Van Houten
  3. Taburan cornflakes dan badam
  4. Kacang badam
  5. Kacang pistachio

Korang takkan jumpa crust nya dijual dikedai bakery tau sebab memang diadun dengan resepi sendiri dari cornflakes. Bila makan tu terasa betul cornflakes dan badam berterabur dalam mulut kemudian bergabung dengan rasa coklat premium, Walaaaah!

BATANG BURUK

Siapa peminat Batang Buruk ya kat sini? Saya bukan peminat Batang Buruk, tapi sebab saya jual maka saya pun test la rasa. Ohemjiiii padu betul rasa kacang hijau dia. Saya terus jatuh cinta. Siap pengaruh suami suruh suka juga Batang Buruk ni, lepas tu dengan dia yang tak pernah suka Batang Buruk ni pun jadi suka.

Batang Buruk ni best sebab memang pure dari kacang hijau yang disangai, dikisar, dijemur, digoreng untuk dapatkan kualiti yang tiptop. Marvelessss!

TORTILLA HOT CHIPS

Haaaaaa tergugat lettew! Ok sabajap. Kalau korang nak order, boleh terus whatsapp team Fasy Delights ya. Nombor whatsapp saya letak dalam poster bawah ni tau. Cepat! Walaupun PKP kuih raya mesti kena onz juga keh.

FarahSamad

Author FarahSamad

More posts by FarahSamad

Leave a Reply

error: Content is protected !!