Skip to main content

Syukur alhamdulillah, sejak amalkan serbuk halia ni bukan setakat ticer sendiri yang rasa perubahan malah suami dan anak-anak pun kena tempias juga.

Sebelum ni kalau ada ahli keluarga ticer yang tak sedap badan memang ticer ketuk sendiri halia kat dapur kemudian letak air panas dan minum. Sejak ada serbuk halia ni memang mudah. Ticer suka minum dengan madu atau dengan lemon memang umph!

Ticer mula consume serbuk halia ni masa bulan puasa yang lepas. Masa tu anak kedua ticer, Jailani (7 tahun) sakit tekak dan sakit perut hari kedua puasa lepas tu badan tiba-tiba jadi panas dan seharian dia tidur je tak larat nak bangun. Suami ticer pula masa ni dah tak sedap badan dan sakit kepala sampai tak larat nak bangun tapi masih tetap puasa, alhamdulillah. So, lepas tarawikh malam tu ticer buatkan air halia#1 campur dengan madu dan minumlah kami anak beranak.

Esoknya kan, lepas sahur suami ticer dah start ulang alik toilet masa nak solat subuh kemudian anak-anak ticer pula mula kentut-kentut. Alhamdulillah.

Jailani masih ada saki baki sakit perut cuma badan dah kuat nak puasa, alhamdulillah. Balik sekolah tu terus dia cakap sepanjang kat sekolah tak mengantuk dan sakit perut pun makin kurang. Seronok betul ticer tengok suami dan anak-anak sihat badan fit untuk berpuasa. Alhamdulillah.

Lepas ni memang kena terus amalkan minum air halia ni sebab tengok feedback kawan-kawan yang consume serbuk halia ni boleh tahan bagusnya. Meh ticer share sikit

Kalau korang nak try Halia#1 ni jugak, boleh klik link kat bawah ni ticer share

FarahSamad

Author FarahSamad

More posts by FarahSamad

Leave a Reply

error: Content is protected !!